Därför funkar viktklubbbar

Det är inte alltid så lätt att gå ner i vikt på egen hand. Det kan vara svårt att motivera sig och det är inte ens säkert att man vet vad man bör äta och hur man bör träna. Visst finns det en många böcker och en massa information på nätet om olika bantningsmetoder, men problemet är att folk (även experter) tycker så olika, även om en och samma bantningsmetod. Det här kan alltså vara mycket förvirrande och gör det svårt att veta vilken bantningsmetod man bör välja. Det är inte undra på att alltfler svenskar väljer att gå med i en viktklubb, en viktklubb ger dem den guidning och den motivering de behöver. Ja, en viktklubb fungerar.

Guidning

Alla viktklubbar ger dig tydliga instruktioner om vad du bör äta och hur du ska träna för att du ska gå ner i vikt. Inget är otydligt här. Om du gör som viktklubben säger så går du ner i vikt, så enkelt är det. En viktklubb ger dig tillgång till en massa nyttiga och goda recept som passar deras bantningsmetod. Du får listor på en massa livsmedel så du lätt kan se vad du bör äta mer av och vad du bör äta mindre av. Du får även tillgång till en massa nyttiga artiklar om kost och bantning och ett träningsprogram som du bör följa.

Motivation

Alla viktklubbar ger dig också den motivation du behöver. Det finns alltid ett forum (eventuellt också en chat) på viktklubben där du kan få tips, råd och motivation från både experter och medlemmar. Du får en kost- och träningsdagbok där du skriver ner dina framsteg vilket ytterligare ökar din motivation.  Om du går med i en viktklubb blir du även automatisk mer seriös eftersom du då har bevisat för dig själv att du tar din bantning på allvar.