Vilken viktklubb är bäst?

Här på viktklubbar.se hittar du några av Sveriges allra bästa viktklubbar, men nu kanske du undrar vilken av dessa du ska välja. Du kanske undrar vilken viktklubb som är bäst? Svaret är enkelt: du kan välja vilken viktklubb som helst på den här sajten och ändå få samma fina resultat. Det enda som är viktigt är att du strikt följer den diet och de instruktioner viktklubben ger dig.  Det finns en mängd studier och vetenskapliga undersökningar som visar att alla dieter är i stort sett lika bra, i alla fall på lång sikt, och vi anser att du alltid bör tänka långsiktigt när du vill gå ner i vikt eftersom det är det enda sättet att bibehålla sina nya kostvanor och sin målvikt.

Undvik mirakelkurer

Riktigt snabba bantningsmetoder må vara effektiva för en blixtsnabb viktnedgång men alla studier visar att de flesta som använder sig av en sådan metod oftast går upp i vikt igen. Anledningen till det är att kroppen har ställt in sig på svälttillstånd under bantningen och när man försöker äta normalt igen vill kroppen ta igen det den har förlorat och ibland gör det att man till slut väger mer än innan man började banta. Det är därför som viktklubbarna inte ägnar sig åt några mirakelkurer som gör att du tappar alltför många kilon under en alltför kort tid.

Välj den viktklubb som känns bäst

År 2014 gjordes en studie av 48 vetenskapliga undersökningar av olika bantningsmetoder och dieter som presenterades i Journal of the American Medical Association. Studien visade att de som använde sig av en lågkolhydratdiet (som till exempel GI-metoden) i snitt gick ner ca 7,3 kilo i vikt och de som använde sig av andra dieter också gick ner ca 7,3 kilo. Det här är alltså en av de största studier som har gjorts när det gäller olika dieters och bantningsmetoders effektivitet och är mycket trovärdig. Även tidigare studier har dessutom påvisat samma sak.

Det här innebär att du helt enkelt bör välja den viktklubb som känns bäst för dig, alltså den viktklubb som använder sig av en diet som du tror att du klarar av att följa under en längre tid. Det viktigaste, som sagt, är att du följer den strikt för då kommer du garanterat att gå ner i vikt och få en bestående målvikt.