Omega 3 – vad är det och varför är det bra för oss?

Att Omega 3 är bra för kroppen är något som de flesta känner till. Det är ett fettsyra som finns i fet fisk och oljor och det har många fördelar för kroppen. Det är bra för oss eftersom det kan hjälpa till att minska risken för bland annat hjärt- och kärlsjukdomar. Omega 3 kan också hjälpa till att förebygga inflammationer i kroppen. Bästa Omega 3 hittar du här. Läs vidare för att lära dig om vilka fördelar omega 3 har för din kropp.

Hur får vi i oss tillräckligt med omega 3?

Det finns flera olika sätt att få i dig tillräckligt med omega 3. Du kan äta fet fisk som lax eller makrill. Du kan även använda olika omega 3 tillskott för att boosta kroppen. Du kan också äta vegetabiliska oljor som innehåller omega 3, som exempelvis rapsolja eller solrosolja. Andra matvaror som innehåller omega 3 är nötter, frön och vissa grönsaker. För att få i sig tillräckligt med omega 3 bör du äta en varierad kost och inte bara fokusera på en typ av mat.

Varför det är viktigt för hälsan

Omega 3 är ett fettsyra som finns i fet fisk, nötter och frön. Denna fettsyra är viktig för hälsan eftersom den har många positiva effekter på kroppen. Omega 3 kan bland annat bidra till att minska inflammationer i kroppen, stärka hjärtat, minskar risken för stroke och minskar risken för demens. Omega 3 är också bra för hjärnan eftersom det kan hjälpa till att förbättra minnet och koncentrationen. Detta gör omega 3 till en viktig ingrediens i kosten, och det är därför många personer väljer att ta tillskott av omega 3.

Enkla recept med omega 3-rika ingredienser

Är du vegetarian kan du med fördel ta tillskott av omega 3 eftersom det mesta fettsyrorna finns i fisk. Tar du tillskott så kan du vara säker på att du får i dig rätt mängd. Om du inte vill ta tillskott av omega 3 så finns det många bra recept att laga för att få i dig fettsyran. Här kommer några exempel på recept att laga.

  • Lax med grönsaker
  • Äggröra med lax
  • Tonfisk i tomatsås
  • Lax- och äggsallad
  • Risotto med lax

Omega 3 är ett fettsyra som är mycket bra att få i sig lite extra av. Det finns flera fördelar med att få i dig nyttiga fetter och det har många positiva effekter på både kroppen och hjärnan. Använd med fördel ett tillskott av omega 3 för att försäkra dig om att du får i rätt mängd varje dag.